הדברת תיקן גרמני

הדברת  תיקן גרמני

בישראל חיים, קיימים ומתרבים 3 זני תיקנים (ג'וקים): תיקן אמריקאי, תיקן גרמני ותיקן פסים חום. מבין שלושת הזנים, הכי קשה להדביר את התיקן הגרמני ונדרש תהליך הדברה מעט יותר מורכב כדי להצליח להדבירו. התיקן הגרמני נפוץ, חי ומתרבה בעיקר בסביבת מטבחים תעשייתיים ומצליח להסתתר היטב בין סדקים וחריצים. בניגוד לתיקן האמריקאי, התיקן הגרמני לא מתרבה באזורים של זוהמה כדוגמת פחי אשפה או מערכות ביוב ומצליח להתקיים משאריות מזון המצויות לרוב במטבחים גדולים. המזון החביב עליו הוא גרגרי תירס ומסיבה זו משתמשים מדבירים כנגדו בגרגרי תירס מורעלים. לא תמיד מצליחה לגמרי ההדברה בפעם הראשונה ונדרשת חזרה על הפעולה.

היכן מסתתר התיקן הגרמני בבתינו?

שלא בדומה למטבחים תעשייתיים, המטבח הביתי קטן יותר ומקומות המסתור מוגבלים ועדיין מצליח התיקן הגרמני להוציא אותנו משלוותנו. לתיקן, אשר אוהב לחיות בנחילים, יכולת התרבות מהירה ומקומות המסתור שלו מעולים. הוא יכול להסתתר מתחת למיטות, בין קרטונים, במגירות ובארונות המטבח, ומאחורי מכשירי החשמל השונים במטבח כגון כיריים או מקרר. ניתן לזהות את נוכחותו בלי לראותו, על פי גלליו הפזורים בארונות המטבח ובמקומות נוספים. לתיקן הגרמני זוג כנפיים שלא תורמות במיוחד לכושר התעופה שלו ואורכו בדרך כלל פחות משני ס"מ.

כיצד מתבצעת הדברת תיקן גרמני?

מלבד גרגרי תירס מורעלים שמפזרים לו באזור המחיה משתמשים המדבירים גם בג'לים ובמלכודות העשויות ממדבקות. שיטת הדברה זו מחייבת את הלקוחות לנקות היטב את האזור על מנת שלתיקן יישאר רק המזון המורעל. הדברת תיקן גרמני לא ניתנת לביצוע באמצעות ריסוס או פיזור חומר רטוב אחר, בשל העובדה שהוא כמעט ולא מגיע בכלל לרצפה אלא מסתובב בתוך הארונות או על גבי מכשירי החשמל החמימים. התזת חומרים רעילים רטובים אסורה באזורים אלה. מלכודות הדבק הייעודיות מותרות לשימוש בידי מדבירים מורשים בלבד ולא ניתן לפזרן באופן עצמאי.

הלפדן הדברות והדברה ירוקה

עבור לקוחות אשר נמנעים אידיאולוגית או בריאותית מהדברות כימיות רעילות, קיימות שיטות הדברה ירוקות כגון הדברה ביולוגית או הדברה אורגנית. אנו מבצעים גם הדברה אורגנית תיקנים הן בבתים והן במוסדות על פי בקשת הלקוח. על צוות המדבירים שלנו נמנים אנשי מקצוע מנוסים ומיומנים ובעלי רישיון בתוקף. אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר ואנו נפטור אתכם מצרת התיקנים.

Share by: